Kedvezményezett neve: Dr. Solymossy Endre Sebestyén, egyéni vállalkozó
A projekt címe: „Gyakornoki program megvalósítása Dr. Solymossy Endre Sebestyén egyéni vállalkozó fogászati rendelőjében”.
A projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2017-01624
Szerződött támogatás összege: 7 762 513 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt befejezési dátuma: 2018.09.02.

A GINOP-5.2.4-16-2017-01624 projekt részletes bemutatása

 

Vállalkozás bemutatása:

 

Dr. Solymossy Endre Sebestyén 1998. óta dolgozik fogorvos/dentoalveolaris sebészként. 1998-2001. közötti időszakban a hódmezővásárhelyi Erzsébet kórházban, majd 2001. óta egyéni vállalkozóként dolgozik a fogászati alapellátásban. A fogászattal és a dentoalveolaris sebészettel kapcsolatban számos továbbképzésen vett részt. A továbbképzéseken tanultakat naprakész, minőségi ellátás megvalósításában alkalmazza és adja át kollégáinak.

2006-ban egy fő orvossal és egy fő asszisztenssel indult a vállalkozás. Azóta két orvos és három asszisztenssel működik a rendelő. A vezető orvos szakképesítése fogszakorvos és dentoalveoláris sebész, a másik orvos képesítése, fogorvos, aki tavasszal fog szakvizsgázni. Az egyik asszisztens szakképesítése klinikai dentálhigiénikus, a másik két asszisztensé fogászati szakasszisztens. A vállalkozásnak még nem volt része gyakornoki foglalkoztatásban.

A vállalkozás átlagos statisztikai létszáma 4 fő.

A vállalkozás árbevétele a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan növekedett, az utolsó 3 lezárt üzleti évben.

 

A vállalkozás célkitűzése:

 

Megalapítása óta a vállalkozás legfőbb célja, hogy mindig kiváló minőségű szolgáltatást nyújtson, továbbá hogy a Dél-Alföldi régió is felzárkózhasson mind minőségben, mind színvonalban a fejlettebb régiókhoz.

A vállalkozás további céljai, hogy mind szakmailag, mind emberileg a legszínvonalasabb szolgáltatásokkal álljon a paciensek rendelkezésére. Ennek érdekében a szolgáltatásokat folyamatosan színesíti, igyekszik a gyorsan fejlődő technikai változásokkal lépést tartani, szakmai ismereteiket folyamatosan bővíteni.

A Csapat minden tagja szakmailag jól felkészült, munkáját lelkiismeretesen végző, lelkes, tapasztalt munkatárs. Mint mikro vállalkozásnak megvan az az előnye, hogy rugalmasan tud a felmerülő igényeknek megfelelni, igényes ellátást biztosítani.

A rendelő Hódmezővásárhelyen, a Városház utca 3. szám alatt található. Ez a székhely és a telephely is, a kezdetek óta.

Jelenleg két szakorvos és három asszisztens dolgozik a rendelőben. A vállalkozás körzeti rendeléssel is foglalkozik, amely keretében a 7. számú fogászati körzet tartozik hozzá. A körzeti rendelés minősége ugyanolyan fontos az itt dolgozók számára, mint a magánrendeléseké.

A vállalkozás tervezett célja, a foglalkoztatotti létszám növelése, a rendelő és az elérhető szolgáltatások bővítése.

A humánerőforrás fejlesztéssel együtt szükség van infrastrukturális fejlesztésre is, amellyel még inkább vonzó lehet a rendelő a paciensek számára.

Az infrastrukturális és a szakmai fejlesztések célja, hogy barátságos, családias, nyugodt légkörben oldja fel a páciensek esetleges szorongásait ill. kezeléstől való félelmeit.

Ennek megfelelően alakítja, folyamatosan a vállalkozó a környezetet és így történik a világszínvonalú anyagokra, modern műszerezettségre, korszerű diagnosztikai háttérre épülő szakszerű, teljes körű, minőségi ellátás is.

A rendelőben dolgozók, kisgyermekkortól időskorig biztosítják a szakszerű fogászati ellátást, barátságos, hódmezővásárhelyi árakon.

A vállalkozás a bevétel jelentős részét fejlesztésekre fordítja, de folyamatosan keresi a pályázati lehetőségeket.

 

GINOP-5.2.4-16-2017-01624 projekt:

 

GINOP-5.2.4-16-2017-01624 projekt legfőbb célja, hogy a vállalkozás bővítése kapcsán, fiatal, pályakezdők kapjanak lehetőséget a munkavállalásra, a szakképzésben megszerzett szakképesítésük hasznosuljon.

Fontos célnak tekintjük a duális képzés erősítését, a szakképzéséből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítését.

Gyakornokként a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhetnek, ezáltal javul foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik.

A két gyakornok felvételét indokolja a betegek egyre magasabb száma. Szükségessé vált olyan univerzális emberek foglalkoztatása, akik a szakmát is el tudják sajátítani, és akik az adminisztrációban, ügyvitelben is helyt tudnak állni.

 

A projekt fő célja a vállalkozás foglalkoztatotti létszámának 2 fővel történő növelése. Mindkét gyakornok 25 év alatti, regisztrált álláskereső. A tevékenységi területek egyrészt az asszisztálás a fogorvosok mellett, másrészt pedig a recepción való helytállás. Legfőbb tevékenységek a betegberendelések, időpontok egyeztetése / módosítása, az eszközök és fogászati alapanyagok mennyiségének nyomon követése, rendelés, a páciensekkel való kapcsolattartásból áll.

 

A projekt keretében vállalati gyakornoki kapcsolattartói feladatot ellátó személy a vállalkozó, Dr. Solymossy Endre Sebestyén. 19 éves fogorvosi és dentoalveolaris sebészi tapasztalattal rendelkezik. 2001. óta egyéni vállalkozás formájában vezeti fogorvosi rendelőintézetét. Az asszisztencia munkájának irányítását kiváló szakszerű koordinálással végzi.

 

A vállalkozó megfelelő munkakörülményeket és tanulási lehetőséget szeretne biztosítani a gyakornokok számára, ezért olyan eszközök kerülnek beszerzésre, melyekkel ezen célkitűzés megvalósulhat. A projekt során a gyakornokok, két szakma alapjait is el tudják sajátítani. Minden vállalkozásban szükség van legalább egy olyan alkalmazottra, aki az ügyvitellel foglalkozik. Ebben az esetben ezt mindkét gyakornok elsajátíthatja a rendelőben. Másrészt pedig megtanulhatják a fogászati asszisztens szakma alapjait. Mindkét szakma nélkülözhetetlen a XXI. században.

Gyakornokként a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhetnek, ezáltal javul foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik.

 

  

Gyakornokok munka közben

 

carestream Cs2200 Intraorális RTG-készülék

  

RTG-felvétel készítésének elsajátítása

 

  

Fogászati asszisztensi munkakör gyakorlása

 

A gyakorlathoz használt tömőanyag